Zekerheid Met Flexibiliteit

Zekerheid Met Flexibiliteit - H.O.P. CONSULTING preventief juridisch advies

Zekerheid Met Flexibiliteit

Er wordt al lang over gesproken in de politieke arena en ook op internet wemelt het al van de berichten: De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) komt eraan! Hoewel het wetsvoorstel op het moment van schrijven nog steeds niet definitief door de Eerste Kamer is aangenomen, gaat vrijwel iedereen ervan uit dat de invoering ‘gewoon’ doorgaat.

Update: Op 10 juni 2014 is de WWZ door de Eerste Kamer aangenomen. Wel is invoering van de nieuwe regels voor flexcontracten vooruitgeschoven naar 01 januari 2015!

Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

Vanaf 01 juli 2014 01 januari 2015 verandert de wetgeving rond arbeidovereenkomsten voor bepaalde tijd, de zogeheten flexcontracten. De wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht zullen pas vanaf juli 2015 gaan gelden. Op het ontslagrecht komen we later nog wel terug, eerst maar eens kijken naar de bepaalde tijd contracten.

De aanstaande Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zorgt binnen enkele weken al voor ingrijpende veranderingen in de regelgeving rond arbeidscontracten voor bepaalde tijd. Niet alleen voor nieuw af te sluiten overeenkomsten, maar ook voor lopende contracten. De wetswijzigingen gaan op 01 juli 2014 01 januari 2015 voor een deel namelijk per direct in en gelden dan voor alle bestaande en toekomstige arbeidovereenkomsten voor bepaalde tijd.

Klein foutje, grote gevolgen

Het is dus van groot belang dat je als werkgever goed weet welke aanpassingen er nodig zijn en waar je rekening mee dient te houden. Een foutje in het omgaan met de nieuwe regelgeving is zo gemaakt, maar kan pijnlijke en kostbare gevolgen hebben. Het gaat onder andere over de volgende onderwerpen:

    • Wel of geen proeftijd?
    • Aanzegtermijn vs. opzegtermijn
    • Verbod op concurrentie- en relatiebeding… of toch niet?
    • Nu al inspelen op de nieuwe ketenregeling

WWZ-proof

Wilt u zeker weten dat het goed zit en dat uw (model) overeenkomsten voor bepaalde tijd helemaal voldoen aan de nieuwe wetgeving? Kies dan voor ‘Zekerheid Met Flexibiliteit’. Al voor € 495,- excl. BTW wordt u persoonlijk en op maat geïnformeerd wat voor uw bedrijf van belang is en wordt uw model arbeidsovereenkomst volledig WWZ-proof gemaakt.

‘Zekerheid Met Flexibiliteit’ zorgt voor rust, zekerheid en besparingen. Neem daarom nu direct contact om op tijd voorbereid te zijn!

 

Share Button

1 thoughts on “Zekerheid Met Flexibiliteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *