Win(st) Met Personeel! Durf jij de sprong te wagen?

Win(st) Met Personeel! Durf jij de sprong te wagen? - H.O.P. CONSULTING preventief juridisch advies

Win(st) Met Personeel! Durf jij de sprong te wagen?

(Poging tot) Gedwongen loonsverlaging bij V&D, gedwongen ontslagen bij Blokker en werkgevers die überhaupt geen personeel meer aan durven te nemen. De negatieve nieuwsberichten vliegen je weer om de oren de laatste tijd. Alsof het in dienst hebben van personeel alleen maar een last met zich meebrengt…

Van lasten naar lusten

Natuurlijk brengt het werkgeverschap verplichtingen met zich mee. Natuurlijk ben je door vaste contracten meer gebonden, dan door louter flexibele contracten en natuurlijk kan de lange loondoorbetaling bij ziekte een fikse tegenvaller betekenen.

Gelukkig is dat maar een kant van de medaille. Gelukkig kun je ook plezier hebben met en van de medewerkers die bij je werken. Gelukkig kun je ook op een positieve manier met je personeel aan de slag gaan en zo samen werken aan kwaliteit, groei en winst binnen het bedrijf.

Eenvoudig binnen handbereik

Wat is daar dan voor nodig, vraag je je wellicht af. Eigenlijk maar twee zaken.

Ten eerste personeel dat:

  • zich gewaardeerd en begrepen voelt;
  • een mate van vrijheid heeft om eigen initiatieven te nemen; en
  • zich kan ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Ten tweede leidinggevenden die:

  • medewerkers hierin kunnen faciliteren;
  • duidelijke lijnen in de vorm van visie en beleid uitzetten; en
  • medewerkers stimuleren om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Klinkt als een ideale, maar onmogelijke sprookjeswereld? Welnee, dit is voor iedere werkgever, groot of klein, in MKB of onderwijs, haalbaar. Gaat het dan vanzelf? Nee, je zult er uiteraard wel wat voor moeten doen. Maar met een beetje hulp, vakkundige begeleiding en gebruik van de juiste tools ligt het allemaal binnen handbereik.

Durf jij de sprong te wagen?

Het betekent wel dat je keuzes moet durven maken. De keuze om niet uitsluitend voor korte termijn succes te gaan, maar te investeren in de (nabije) toekomst. De keuze om niet weg te kijken voor problemen, maar om echt te willen veranderen. De keuze om niet genoegen te nemen met hoe het is, maar vol te gaan voor hoe het kan zijn.

Wil jij de lusten in plaats van de lasten van personeel ervaren en durf jij de keuzes te maken die daar voor nodig zijn? Dan ben je klaar voor Win(st) Met Personeel!

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *