PERSBERICHT – Regionale samenwerking leidt tot Win(st) Met Personeel

 

Regionale samenwerking leidt tot Win(st) Met Personeel! 

Waarom staat het hebben van personeel de laatste tijd zo vaak negatief in het nieuws, terwijl er zoveel mooie kanten en voordelen zijn? Twee ondernemers uit de regio ’s-Hertogenbosch hebben de koppen bij elkaar gestoken en een oplossing bedacht om het voor werkgevers weer overzichtelijk en aantrekkelijk te maken. Serge Hopstaken van H.O.P. Consulting preventief juridisch advies en Chris Peek van Chris Peek people & performance management hebben een gezamenlijke aanpak ontwikkeld onder de noemer Win(st) Met Personeel! Daarin combineren zij hun expertise op het vlak van arbeidsrecht en personeelsmanagement. Peek: “Je kunt het een APK noemen voor je HR processen.”

Massaontslagen en gedwongen loonsverlagingen. Werkgevers die geen vast personeel meer durven aan te nemen. Nieuwe strengere regels voor arbeidscontracten voor bepaalde tijd en ophef over het gewijzigde ontslagrecht. Dat is wat je tegenwoordig leest als het over het in dienst hebben van personeel gaat. Hopstaken en Peek zijn er echter van overtuigd dat het ook anders kan. Daarom hebben zij nu de handschoen opgepakt om de negativiteit te doorbreken.

Tevreden werknemers die optimaal presteren en in een goede sfeer aan nog betere bedrijfsresultaten werken. Dat wil toch elke werkgever? En het kan ook echt. Jammer genoeg is er nog wel eens gedoe: Onder de maat presterende medewerkers, geschillen op de werkvloer, dossiers niet op orde, niet voldaan aan wettelijke verplichtingen, managers die brokken maken. Zaken die niet alleen afleiden van dat wat een onderneming zou moeten doen, maar ook nog eens onnodig veel geld en ergernis kosten. Win(st) Met Personeel! pakt genoemde problemen aan en werkt volgens een zorgvuldig opgebouwd driestappenplan. Beginnend met een preventieve risicoscan op het vlak van personeelsmanagement, via een diepgaande audit op die terreinen waar risico’s zitten, naar permanente oplossingen in de vorm van instrumenten,  workshops, training of coaching.

Hopstaken: “Ik krijg bijvoorbeeld vaak vragen over ontslagzaken als er al niet meer aan torenhoge ontslagvergoedingen te ontkomen is. Veel liever help ik organisaties in de preventieve sfeer. Wat kun je als werkgever nu doen, om straks problemen en onnodige kosten te voorkomen? Zeker met de komst van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) en het nieuwe ontslagrecht per 01 juli 2015 wordt het belang van goede personeelsdossiers nóg groter.”

Uit onderzoek blijkt dat verstoorde arbeidsrelaties vaak te maken hebben met een moeizame relatie tussen medewerker en leidinggevende. Dit leidt nogal eens tot het vertrek van een medewerker. Maar daar zit ook vaak het talent bij, dat je als werkgever helemaal niet wilt zien vertrekken. Peek: “Het beste uit jezelf en de ander halen om mensen en organisaties beter te laten functioneren. Daar gaat het om. In mijn boekjes schrijf ik daarover. En als trainer-coach help ik organisaties en leidinggevenden om dat daadwerkelijk toe te passen.”

Hopstaken en Peek hebben elkaar afgelopen jaar ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst van regionale ondernemers. Daar is het balletje gaan rollen en zijn ze aan de slag gegaan om het concept Win(st) Met Personeel! te ontwikkelen. Nu is het zover dat ze werkgevers binnen MKB en onderwijs hiermee daadwerkelijk kunnen versterken.

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *