Legal Audit Personeelsdossiers

“Ik wens je veel personeel.” U kent deze cynisch bedoelde uitspraak vast wel. En laten we eerlijk zijn, als werkgever begrijpt u die uitspraak af en toe maar al te goed. Werknemers worden in Nederland goed beschermd door de wet en iemand ontslaan gaat zelden zonder problemen of hoge kosten. Op zich terecht natuurlijk, want uw personeel is ook uw meest waardevolle bedrijfsasset. Een goede verstandhouding is dan ook essentieel, evenals het optimaal benutten van eenieders mogelijkheden. Heldere en goede communicatie op het gebied van functioneren is daarbij van het grootste belang om wel volop van uw personeel te kunnen genieten.

Ontslagproof en optimaal presteren

Met de Legal Audit Personeelsdossiers slaat u twee vliegen in één klap. Ten eerste worden eventuele onvolkomenheden en verbeterpunten eruit gelicht, met als doel uw personeelsdossiers weer helemaal ‘WWZ- en ontslagproof’ te maken. Dit betekent dat verloren ontbindingszaken, geweigerde ontslagvergunningen en onnodig hoge ontslagvergoedingen tot het verleden behoren. Ten tweede wordt de gehele cyclus rond functioneren en beoordelen onder de loep genomen, zodat u nog gerichter met uw personeel aan de slag gaat om iedere werknemer optimaal te laten presteren naar zijn of haar mogelijkheden. Voor rust, zekerheid en rendement.

Het resultaat:

  • U haalt het beste uit uw personeel en benut de aanwezige capaciteiten optimaal.
  • U betaalt niet langer onnodig hoge ontslagvergoedingen.
  • U bespaart tot 90% op advocaat- en proceskosten.

 

NB:  De Legal Audit Personeelsdossiers is ook zeer goed te combineren met de Module Reorganisatie, inclusief overzicht en advies met betrekking tot het afspiegelingsbeginsel.